Lipstick jungle

From head to toes

lauantai 24. syyskuuta 2011

Iltameikki

Kun lähden tekemään vahvaa iltameikkiä, aloitan aina silmistä. Kun tekee silmät ensin, värit eivät varise pitkin poskia. Jos pohja tehtäisiin ensin silmämeikki voisi sotkea sen. Ensin pohjustan luomet meikkivoiteella / peitevärillä ja irtopuuterilla. Niiden tilalla voi myös käyttää oikeaa silmämeikin pohjustusainetta.




Silmien jälkeen teen pohjan.Peitän finnit, punoituksen, juonteet ja muut meikkiä häiritsevät tekijät ihoon sopivalla peitevärillä. Meikkivoiteen levitän sormin tai sienellä kevyesti ja kiinnitän sen irtopuuterilla. Seuraavaksi rajaan huulet ja levitän huulipunan tai kiillon. Rajauskynän tulisi olla samanvärinen kuin punan tai väritön, silloin väri ei leviä ja pysyy paremmin. Myös huulet on hyvä pohjustaa meikkivoide/puuteri taktiikalla ennen huulipunan levitystä. Varjostan kasvot aurinkopuuterilla ja korostan meikkiä valokynällä tai pohjaa vaaleammalla peitevärillä.



Poskien korkeimpaan kohtaan sipaisen poskipunaa. Poskipunan sävy tulee valita muun meikin perusteella. Jos silmät ovat tummat, huulet ovat vaaleammat ja poskipuna hillitty. Tämä on tietenkin minun mielipiteeni mutta yleisesti meikissä korostetaan joko huulia tai silmiä. Viimeisenä eye liner/ kajal, ripsiväri ja kulmat. Jokaisella meikkaajalla on varmasti oma tekniikkansa eikä mikään niistä ole oikea tai väärä, vaan juuri se oma ja itselle paras. Omistan kyllä paljon siveltimiä, mutta jotenkin päädyn aina käyttämään sormia.


Mallina toimii ystäväni Sofia.

perjantai 23. syyskuuta 2011

Miten hoidan kasvojani

Mun henkilökohtainen lemppari sarja on ehdottomasti Biodroga.  Biodroga on ammattilaissarja Saksasta maailmankuulusta kylpyläkapungista Baden Badenista.  Sarja sisältää erilaisille iho-ongelmille omat tuotelinjansa. Linjojen raaka-aineet on valittu "täsmäaseiksi" kutakin ongelmaa vastaan.  Mulle oikea linja löytyi Oxygen Formulasta, se parantaa happiaineenvaihduntaa ja soluhengitystä. Päävaikuttavana aineena toimii Revitalin, joka tuo iholle energiaa ja hehkua sokeri-proteiini molekyyleistä.




Itsehän en omista mitään hienoa järjestelmäkameraa niin kuin kaikki muut true-bloggaajat, mutta eiköhän näistä mun digikuvista sen verran selkoa saa mitä tarviikin.  Elikkäs meikinpuhdistajan toimii maitomainen putsari, jonka jälkeen käyn kasvot läpi miedolla kasvovedellä. Yövoiteeksi levitän kunnon tehovoiteen Oxygen Formula 24 h sekä eye and lip care sitten lopuksi silmänympärysihoa suojaamaan. Aamulla pesen kasvoni mahdollisimman kylmällä vedellä ja  sipaisen meikin alle voiteeksi kevyemmän 24 h fluidin.


Kerran kahdessa viikossa hoidan kasvot perusteellisemmin. Silloin valutan ammeen täyteen kuumaa vettä ja lirautan sekaan korkillisen The Body Shopin Shea foaming bathia. Sytytän kylppärin täyteen kynttilöitä ja laitan ipodin korville. Kuorin kasvot Biodrogan hedelmähappo kuorinnalla ja levitän naamioksi Vitamin Honey Maskin. Iho on taas kaunis ja eloisa. Ja olo mahdollisimman rentoutunut. Suosittelen kaikille! Harmi vaan että meidän ammeesta löytyy Gisele Bundchenin tilalta läjä likaista pyykkiä.

Kuvat

www.weheartit.com

lauantai 17. syyskuuta 2011

Mitä tarkoittaa INCI?

INCI-lista on tuotteen kyljessä oleva ainesosaluettelo (International Nomenclature Cosmetic Ingredient) jota meidän kaikkien kosmetiikan kuluttajien tulisi osata lukea. Tuo pienellä präntätty seloste pullon kyljessä  kun oikeasti tarkoittaakin jotain, mutta mitä?

Eli ostaessasi kosmetiikkatuotetta voit ajatella sen olevan ruisleipäpussi. Jos osaat jo lukea mistä hyvä leipä on tehty, opit myös tämän. Ylimpänä INCI-listassa luetellaan ainesosat mitä se eniten sisältää. Ja mitä alemmas mennään sitä vähemmän ainetta on käytetty. Ainesosat joita on alle yksi prosentti, voidaan merkitä loppuun missä järjestyksessä tahansa. Tuotteen sisältämiä hajusteita ei merkitä Inciin. Tämä ei siis aivan päde Vaasan ruispaloihin, mutta hiilihydraatit,rasvahapot ja proteiinit vaihtuvat  kasvovedessä veteen, liuottimiin ja emulgaattoreihin.

Mitä lyhyempi INCI sitä ihanteellisempi tuote. Faktaa vai fiktiota? Lue Rita Stiensin kirjoittama "Totuus kosmetiikasta". Kirja esittelee ja vertailee kosmetiikan ja luonnonkosmetiikan eroja, haittoja ja hyötyjä.  Kirjasta käy ilmi millainen tuote on aidosti turvallinen ja laadukas.

Esimerkki kasvoveden INCI-luettelosta

ALCOHOL liuotin
PROPYLENE GLYCOL liuotin, ihoa hoitava aine,  
viskositeetin säätäjä
HAMAMELIS  VIRGIANA EXTRACT supistava, rauhoittava ja ihoa hoitava aine
POLYSORBATE 20 emulgaattori, pinta-aktiivinen aine
SACCHARIDE ISOMERATE humektantti 
IMIDAZOLIDINYL UREA säilöntäaine
AQUA liuotin
BORAGO OFFICINALIS EXTRACT pehmentävä aine 
OENOTHERNA BIENNIS OIL pehmentävä aine
PARFUM deodoroiva aine, hajua tai makua peittävä aine
SODIUM HYALURONATE humektantti



Itse käytän www.incihaku.fi  jos jokin INCI on hukassa. Sivustoa on helppo käyttää, se on suomenkielinen, ilmainen ja sisältää yli 7700 hakusanaa. Mielestäni paras paikka ratkoa kosmetiikan INCI-listoja.





maanantai 12. syyskuuta 2011

Milloin kosmetologille?

Kasvojen hoitoa ei ole koskaan syytä vähätellä. Ilman saasteet, UV-säteily, bakteerit, hormonit, talvipakkaset ja vaihtelevat ilmastot kuluttavat ihoa. Tupakointi laajentaa ihohuokosia ja harmaannuttaa ihon värin, alkoholi laajentaa pintaverisuonia aiheuttaen punoitusta iholle. Molemmat myös veltostuttavat ihoa.






Ei ole siis turha väite, että iho on hoidettava ja suojeltava oikealla tavalla. Yksi tärkeimmistä ihon kuntoon vaikuttavista asioista on uni, sillä yöllä ihon solut ovat aktiivisimmillaan. Liikunta on myös yhtä tärkeää, liikkuessa erittyvä hiki poistaa kuona-aineita kehosta, ja liikunta kiinteyttää ja supistaa huokosia. Vaikka hoitaisit ihoasi oikeilla ja oman ihotyypin mukaisilla tuotteilla, on yhtä tärkeää syödä terveellisesti, nukkua riittävästi ja harrastaa liikuntaa päivittäin. Vettä unohtamatta, sitä tulisi juoda 1-2 litraa päivässä. Kuten mummoni tapaa sanoo " vesi voitehista kaunehin."





Kuitenkaan aina oikeanlainen itsehoito ei riitä, ja on käännyttävä kosmetologin puoleen. Ihon ikääntyessä ja ongelmaihon hoidossa on suositeltavaa pyytää ammattiapua. Yleisesti kosmetologilla kannattaisi käydä kerran kuussa peruskasvohoidossa. Kesän ja talven jälkeen voi ottaa ihonhoitokuurin, jolla ihoa hoidetaan auringon tai kylmän jäljiltä. Kosmetologiksi kannattaa valita ihminen, jonka kanssa henkilökemiat toimivat ja joka oppii tuntemaan juuri sinun ihosi, ja sen miten sitä tulee hoitaa. 





Yleisimpiä ihon muutoksia ovat akne eli rasvoittuminen, ihon kuivuminen ja ikääntymismuutokset. Couperosa aiheutuu kylmän ja kuuman vaihteluista ja on todella yleinen pohjoisessa. Se on myös yksi kuivan ihon ongelmista. Kosmetologit omistavat laajan skaalan erilaisia laitteita ja tuotteita joilla ongelmia voidaan lähteä hoitamaan. Laitteet uudistuvat koko ajan ja kosmetiikkamarkkinat laajenevat jatkuvasti. Kosmetologille voi mennä ilman suurempia ongelmiakin. Mikä sen ihanampaa kuin hemmotteleva kasvohoito pitkällä hieronnalla. 




Lähteet 


Halsas-Lehto, Anna-Liisa - Härkönen, Anni - Raivio, Taina 2008: Ihonhoito kauneudenhoitoalalle. WSOY. Helsinki 


Lindgren, Helena - Aisla, Tiina 2009: Hyvän olon ja kauneuden kirja. Otava. Keuruu




Kuvat


www.google.com


www.weheartit.com

tiistai 6. syyskuuta 2011

Ihotyypit ja hoitaminen kotona

Tärkeintä ihon hoidossa on puhdistaminen. Varsinkin iltaisin. Meikki, saasteet ja ihon rasva tukkivat ihohuokoset; iho harmaantuu ja veltostuu nopeammin. Myös voiteet ja rasvat imeytyvät nopeammin hyvin puhdistettuun ihoon.


NORMAALI IHO

Normaali iho on kaunis ja terve. Se ei ole liian kuiva tai liian rasvainen eikä siinä esiinny epäpuhtauksia, muutamia nenän ja leuan mustapäitä lukuunottamatta. Iho on pehmeä ja ihohuokoset tuskin näkyvät, väri on ruusuinen. Iho on kiinteä ja sen kosteuspitoisuus on normaali. 

Hoito-ohjeet:
Käytä puhdistusmaitoa ja alkoholitonta kasvovettä sekä normaalille iholle tarkoitettuja kosteusvoiteita ja silmänympärystuotteita. Tee kuorinta kerran viikossa. Naamiota et välttämättä tarvitse ollenkaan, mutta suositeltavaa kuorinnan jälkeen.

KUIVA IHO

Kuivassa ihossa ei ole riittävästi rasvaa ja kosteutta tai molemmat puuttuvat. Ihoa kiristää helposti, se on karhea ja voi hilseillä. Iho näyttää kuihtuneelta ja ryppyiseltä sekä veltostuu herkästi. Ihohuokoset ovat pienet ja ihon pinta tasainen. Ihossa ei ole epäpuhtauksia. 

Hoito-ohjeet: 
Hyvä hoitotapa on jättää ihoa kuivattava vesipesu pois ja pestä kasvot pelkästään sille tarkoitetulla puhdistusaineella. Kuivalle iholle parasta on hellävarainen emulsio tai öljy. Ravitseva ja syvältä kosteuttava voide on välttämätön, myöskin silmänympärysvoide suositeltavaa. Kuori ihoa vain kahdesti kuussa ja silloinkin hellävaroen. Kuorinnan jälkeen voidemainen, kosteuttava naamio. Silmänympärysihoa voit hoitaa naamion tavoin käyttäen silmänympärysvoidetta. Naamion vaikutusaika riippuen tuotteesta, yleisesti n. 20 min.

RASVAINEN IHO 

Usein rasvainen alue rajoittuu niin kutsuttuun T-alueeseen eli otsaan, nenään ja nenänsivuihin sekä leukaan. Tämän alueen talirauhaset ovat suuria. Rasvaisessa ihossa talirauhaset erittävät liikaa talia. Ihon rasvaisuus riippuu myös ihon hien erityksestä: mitä runsaampaa se on, sitä nopeammin tali leviää. Tunnusmerkkejä rasvaisesta ihosta ovat runsas talineritys, paksu iho, laajentuneet ihohuokoset ja epäpuhtaudet (mustapäät ja finnit.) Väri on samea.

Hoito-ohjeet: 
Rasvaiselle iholle paras puhdistusmenetelmä  on geeli- tai vaahtomainen puhdistusaine ja kuoriva / voimakas kasvovesi. Käytä Savipohjaisia naamioita, ja kuorintaa 1-3 kertaa viikossa. Öljyttömät kosteusvoiteet viimeistelevät hoidon. Erikoisvoiteina voit käyttää geelivoidetta joka pitää ihon pinnan mattaisena.

SEKAIHO  
Sekaihossa on rasvaisia, normaaleja ja kuivia alueita. Sekaihon tunnistaa huonosta väristä rasvaisten alueiden mustapäistä. Yleensä T-alue. Suomessa sekaiho on yleisin ihotyyppi.

Hoito-ohjeet:  


Sekaiholle - kuten kaikille muillekin ihotyypeille - löytyy oma puhdistuaineensa. Käytä vaahtoutuvia ja geelimäisiä tuotteita jotka sopivat hyvin sekaiholle. Kasvovesi voi silloin olla miedompi. Kuori ihoa kerran tai kahdesti viikossa ja käytä kasvoille niiden omia erikoisvoiteita, esimerkiksi öisin paksumpi voide ja aamuisin kevyempi. Savipohjainen naamio imee talia T-alueelta ja sitä voit käyttää kerran tai kahdesti viikossa. Jos iho on pintakuiva, voit ostaa poskile oman kosteuttavan naamion.

 Uskalla näyttää kasvosi!


perjantai 2. syyskuuta 2011

Kauneudenhoitoala


Kauneudenhoitoalan ammattilainen on ihonhoidon ja ihonhoidon ohjauksen, hieronnan ja ehostuksen asiantuntija. Kosmetologin on osattava ohjata asiakastaan ihon ja kehon itsehoidossa, ihontuotteiden valinnassa ja käytössä, värien käytössä sekä persoonallisen tyylin löytämisessä. Opinnäytetyössäni aion tiivistää kaikki oppimani asiat näiltä kaikilta vuosilta, ja hyödyntää osaamistani ihmisille blogini kautta. Työssäni näkyvät siis osaamiseni ihonhoidon ohjauksessa, ehostuksessa, tuotteiden valinnassa ja kauneudenhoidossa yleensäkin. 


Pienenä haaveilin sisustussuunnittelijan ammatista. Rakastin kaikkea värikästä ja suurta. Mielikuvani täydellisestä suunnittelijasta olivat silloin vaalea tiukka nuttura, ja kainalossa suuri kansio täynnä ajatuksia ja ideoita uusista kohteista. Innostusta kesti viikon, kun vihkoni täyttyi piirroksista huoneista täynnä kukkia ja sydämmiä. Oli taas aika vaihtaa uraa.Sivu kääntyi myymiseen.





Tämä ura alkoi karkkien kauppaamisesta naapureiden lapsille huoneeni tuuletusikkunan kautta. Ensin käytettiin viikkorahat karkkeihin ja sitten myytiin ne voitolla. Bisness jatkui kukkien myymisestä puiden käpyihin ja asiakaskunta laajeni tien toisella puolella sijaitseviin rivitaloihin. Haave pienestä kioskista kauniina kesäpäivänä tiemme reunalla kasvoi, mutta lopahti kun äitini kertoi että kioskiini tarvittaisiin kaupungilta lupa.


Olen aina inhonnut hammaslääkäriä. Kun minulta revittiin viisi hammasta, päätin puraista hoitajaa kesken operaation. Tuo nainen muistaa minut vieläkin ja on muistuttanut tapauksesta äitiäni, kun he ovat joskus kauppareissulla törmänneet. Silloin minusta tulikin hammaslääkäri. Ja vain siksi että  saisin kostaa muille lapsille nuo hirveät hammaslääkäri kokemukseni.






Sitten innoistuin opettamisesta ja opiskelin äidinkieltä kirjoittamalla nimeäni olohuoneen seinälle, tussilla. Mustalla tussilla.





Ylä-asteen jälkeen tajusin rakastavani ihmisten kanssa työskentelyä, ja sitä että pystyn näkemään tuloksia tekemässäni työssä. Kesäkuussa minusta tulee kosmetologi.

         

Lähteet


Halsas-Lehto, Anna-Liisa - Härkönen, Anni - Raivio, Taina 2008: Ihonhoito kauneudenhoitoalalle. WSOY. Helsinki 


Kuvat


www.weheartit.com