Lipstick jungle

From head to toes

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Karvojen poistaminen

Karvoja kasvaa jokaisella, niin naisella kuin miehelläkin. Niitä kasvaa ihon alueella melkein joka puolella, mutta niiden merkitys on hyvinkin vähäinen. Vain ripsillä, kulmakarvoilla, nenäkarvoilla sekä korvakäytävänkarvoilla on suojaava ominaisuus. Ihmisellä on n. 5 miljoonaa karvaa, ja me naiset haluamme yleensä eroon joka ikisestä niistä keinolla millä hyvänsä. No keinojahan löytyy, mutta mikä niistä on oikeasti järkevää ja tehokasta karvankasvun vähentämiseksi.



Karvojen pituus, väri, muoto ja paksuus vaihtelevat perinnöllisten ominaisuuksien ja hormonaalisten tekijöiden mukaan. Jos siis ihmettelet miksi omistat järkyttävän tuuheat ja mustat käsikarvat, vastaus löytyy yleensä vanhemmistasi. Jos karvat kyllästyttää, on aika hankkiutua niistä eroon. 

Ensimmäinen sääntö karvojenpoistossa, ÄLÄ HÖYLÄÄ! Kun ajelet karvasi höylällä, se katkaisee vain karvan pinnalta, mutta juuri jää ihon sisään, ja karvat kasvavat takaisin samantien. Markkinoilla on monia eri menetelmiä, jossa karva voidaan poistaa juurineen, jolloin sen kasvu hidastuu ja vähenee. 

Vahauksessa käytetään yleensä luonnosta saatavia vahoja kuten pihkaa, hunajaa tai mehiläisvahaa. Tuotteiden tarttuvuutta lisää siihen lisätty hartsi ja sitruunahappo. Vahojakin on erilaisia, kylmä, lämmin ja kuumavahoja, liuskoissa tai erikseen. Kosmetologit poistavat karvat vahalla levittäen sen ihoon lastalla, ja poistaen liuskalla vetäisemällä vastakarvaan. Karvat pehmenevät, ja muuttuvat hennommiksi, näin kipukynnyskin madaltuu seuraavia kertoja ajatellen. Vahausta suositellaan tehtävän karvan kasvuvaiheessa, jolloin päästään parhaaseen tulokseen. Hyvä vahausväli on kahdesta kuuteen viikkoon. 


Epilaatiossa karvanysty eli papilla tuhotaan ja karvan ravinnonsaanti estyy. Luotettavia epilaatiomenetelmiä on vähän, ja yleensä ne perustuvat sähköön, valo tai -ääniaaltoihin, joilla saadaan aikaan voimakas lämpövaikutus ja tuhotaan karvan kasvualue. Epilointi on kivulias tapa poistaa karvoja, ja sängestä saattaa tulla kovinkin piikikäs. 

Mekaanisiä menetelmiä ovat sakset, pinsetit, hohkakivi ja lankamenetelmät. Käsikäyttöiset terät ja sähköiset karvanajokoneet. 

Kemiallisessa karvanpoistossa käytetään voiteita, hyytelöitä tai vaahtoja. Näissä menetelmissä karvat poistetaan hapon tai emäksisen aineen avulla. Aine syövyttää karvan keratiinia ja karva katkeaa. Nämä aineet saattavat ärsyttää ihoa. 

Polttomenetelmissä karva pyritään poistamaan lopullisesti. Kosmetologit käyttävät tähän diatermiaa, tasavirta-epilaatiota ja blend-epilaatiota. Näihin laitteisiin tulee olla oma koulutus, ja on suositeltavaa keskustella kosmetologin kanssa hoidon aloittamisesta henkilökohtaisesti. Karvoja poistetaan nykyään myös laserilla, ja nämä hoidot tehdään yleensä yksityisillä klinikoilla. Hoito täytyy uusia muutaman kerran, jotta karvankasvu saadaan kokonaan lopetettua.

Viimeisenä esittelen mielestäni kaikista tehokkaimman ja hellävaraisimman karvojenpoistomenetelmän eli sokeroinnin.  Sokeroinnissa voidaan poistaa jopa 2 mm pituisia karvoja, se on täysin luonnontuote eikä sisällä allergisoivia aineita. Sokeroinnissa karva poistetaan sen kasvusuunnasta, eli karvat eivät katkeile ja iho pysyy karvattomana pidempään. Se poistaa myös kuolleen ihosolukon, ja lopputulos on erityisen pehmeä. Luontaistuotekaupoissa myydään kuluttajille Easy Sweet nimistä sokeria, mutta sen käyttäminen kun ei olekkaan niin helppoa. Netissä on toki monia opettavaisia videoita, mutta parhaan tuloksen saat ammattilaisen tekemänä.  


Lähteet

Halsas-Lehto, Anna-Liisa - Härkönen, Anni - Raivio, Taina 2008: Ihonhoito kauneudenhoitoalalle. WSOY. Helsinki

Vartalosokerointi. Verkkodokumentti. <http://www.vartalosokerointi.com/vartalosokerointi.htm>

Kuvat

Kädet & Kynnet

Olen kuullut, että monet miehet katsovat naisessa ensimmäisenä käsiä. He eivät siis kiinnitä huomiotaan peppuun, silmiin tai rintavarustukseen, vaan suuntaavat katseensa alaspäin käsiin ja kynsiin. Mistä tämä johtuu? Ja toiseksi, tiedän yhden herran jonka mielestä on äärimmäisen seksikästä jos naisen ranne on yhtä kapea kuin itse käsivarsikin. Mistä tämä sitten johtuu? Vastausta näihin en tiedä, mutta nainen joka hoitaa ja välittää itsestään pitää myös huolen siitä, että kädet ja kynnet ovat kunnossa.



Käsiä tarvitaan koko ajan, teetpä melkein mitä tahansa. Leivot, syöt, kosketat, tunnustelet, kirjoitat, kättelet, peset hampaita, pelaat aliasta, meikkaat, laitat hiuksia tai silität koiraa. Eli missä ja milloin tahansa, siinä muutama syy miksi on hyvä pitää huolta käsistään.

Käsien iho joutuu koetukselle koko ajan menettäen kimmoisuutta ja kosteutta. Siksi sitä tulee silloin lisätä. Hiero käsiin kosteusvoide tai käsille tarkoitettu voide päivittäin nukkumaan mennessä, ja pehmeyttä lisäämään voit laittaa puuvillahanskat rasvan päälle. Tulos on silkkisen pehmeä.  Kuori käsiä kerran viikossa, viilaa kynnet kauniiseen muotoon kuukausittain, ja pidä kynsissä aina lakkaa. Pelkkä väritön lakka riittää suojaamaan ja vahvistamaan kynnen pintaa. Kynnet ovat ihon apuelimiä ja suojaavat sormenpäitä. Siistit kynnet ovat myös hygieeniset, ja erittäin tärkeää silloin kun työskennellään käsien kanssa esim. ruoanlaitossa. Pitkät kynnet keräävät bakteereja niiden alle, joten on suotavaa puhdistaa niitä kynsiharjalla ja saippualla päivittäin.




Toisilla on tapana hoidattaa kätensä hoitolassa. Käsihoitoon eli manikyyriin kuuluu kynsien viilaus, kynsinauhojen hoitaminen,  kuorinta ja hieronta sekä lakkaus. Normaali kynsilakka pysyy noin viikon hyvänä, kun siihen on levitetty alus, päällys ja -värilakka. Mutta vaihtoehtojakin lakkaukselle löytyy.



Rakennekynnet tehdään joko akryllista tai geelistä. Itse olen kokeillut molempia, ja minulle parempi vaihtoehto on akrylli. Koska geeli ja akryyli ovat pohjimmiltaan samaa akrylaattia, myös pysyvyys ja joustavuus ovat yleensä samaa luokkaa. Pysyvyyteen vaikuttavat tekijän lisäksi myös yksilölliset asiat kuten geenit, lääkitys ja hormonit. Ensimmäiset geelikynteni pysyivät jopa 7 viikkoa, ja näyttivätkin lopussa siltä.. Mutta toisella kerralla ensimmäinen geelikynsi katkesi jo 9.päivän jälkeen. Geeli antaa kynsille kirkkaan pinnan, kun taas akrylli mattaisen, akryylikynnet voi liottaa pois, geelejä ei. Ja kokemuksieni kaunis rintaääni huutaa tässä kohdassa todella kovaa, nimittäin geelien poistaminen on tuskallinen ja pitkä koettelemus, josta vain tosinainen selviää. Oman kynnen pinta on lopussa niin vaurioitunut ja kipeä, että siitä selviää vain jäätelöä syömällä. 

Akrylli ja geeli ovat molemmat yhtä turvallisia, mutta tekovaiheessa akrylli haisee todella voimakkaalle eikä sovellu hajulle herkistyneille ihmisille. Tai ainakin varma migreeni on taattu. Rakennekynsien hinnat vaihtelevat tekijästä, sarjasta ja jopa kaupungista riippuen 50 eurosta ylöspäin. Ja niitä on suotavaa huollattaa 2-4 viikon välein, huolto on aina halvempi kuin ensimmäinen laittokerta. Alla olevassa kuvassa näkyvät stilettokynnet, jotka ovat rakennekynsien uusin villitys, missä kynsistä tehdään pitkät ja kapenevat. 



UV-lakkaus on uusin ja edullisin menetelmä tavallisen manikyyrin sijasta. UV-lakkauksessa laitetaan omaan kynteen kovettava lakkaus joka kiinnitetään UV-valolla. Se kestää kauniina jopa kaksi viikkoa, ja oma kynsi saa silloin kasvaa normaalisti lohkeilematta. Omaa kynttä ei siis vahingoiteta millään tavalla, ja laittaminenkin on edullista. Useimmat hoitolat laittavat lakkauksia 30 euron hintaan. Tämä voidaan tehdä myös varpaankynsiin. Itselläni ei ole tästä kokemuksia, mutta mitä olen muilta kuullut ja nähnyt niin loistava vaihtoehto myös sellaisille ihmisille jotka eivät työnsä puolesta saa laitattaa rakennekynsiä.



Lähteet

Trendstudio. 2010. Verkkodokumentti Viitattu 25.2.2010 <http://www.trendstudio.fi/x103997=128614Kuvat>

Kuvat

www.weheartit.com

 www.google.com




sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Jalkojen hoito

Otamme päivässä noin 10 000 askelta, peitämme jalat sukilla ja kengillä, kengät ovat ehkä pienet ja hiostavat, kantapäät halkeilevat ja kuivuvat, uimahallista saatu kynsisieni kiusaa isovarpaassa, muutama syyläkin saattaa jalkapohjasta löytyä, uudet korkkarit hiersivät rakon varpaaseen viikonloppuna.. Kaikki nämä asiat, tai vähintäänkin yksi näistä saattavat vaikeuttaa sinunkin askeliasi joka päivä, siksi myös jaloista on pidettävä erityisen hyvää huolta.



Jalkojen iho on paksumpaa kuin missään muualla kehossa, mutta rasitus sitä kohtaan on sitäkin suurempi. Hankaumat ja vettymät voivat altistaa infektioille sekä monet elimistön sairaudet näkyvät jalkojen kunnossa. Hyvinvoivat jalat, ja oikeanlaiset kengät kuljettavat eteenpäin kevyin askelin. Miksi et siis pitäisi jaloistasi niiden ansaitsemaa huolta. Jaloissa voi esiintyä monenlaisia muutoksia, niin rakenteellisia kuin ihomuutoksiakin. Näiden lisäksi myös kynsissä voi olla muutoksia, ihotaudista tai vaurioitumisesta johtuen.

Yleisimpiä rakenteellisia muutoksia ovat kaarien laskeutumiset, jotka taas puolestaan aiheuttavat vaivaisenluuta tai vasaravarpaiden syntyä. Vaivaisenluussa poikittaiskaari laskeutuu, ensimmäinen jalkapöydänluu työntyy ulospäin ja sen pään sivulle muodostuu paksunnos. Tämä on yleistä naisilla, ja erityisesti Eurooppalaisilla naisilla, johtuen korkeista koroista ja kapenevista kärjistä. Vaiva voi olla myös geeniperäinen.



Ihomuutoksista yleisimpiä ovat jalkojen paleleminen, kovettumat, känsät ja syylät. Ihotautien aiheuttamat jalkasienet ovat hyvinkin yleistyneitä lisääntyneen kodin ulkopuolisen liikunnan vuoksi. Mainittakoon ensimmäisenä uimahallit ja kuntosalit. Jalkasienen aiheuttaja on rihmasieni, joka tarttuu kosteissa yleisissä pesutiloissa kosteaan tai rikkinäiseen ihoon. Jalkasieni voi levitä myös kynsiin, niin sormiin kuin varpaisiinkin. Sen tunnistaa epämiellyttävästä hajusta, sameasta väristä, rosoisesta pinnasta, paksuudesta,  hauraudesta ja sen pinnasta. Kynsi on irti alustastaan ja irtoaa helposti. Jalka ja -kynsisieni on hoidettava heti, ettei se leviä muihin ihmisiin. Sienen hoitaminen ilman lääkkeitä on hidasta ja vaikeaa. Hakeudu siis lääkärin hoitoon. Lääkäri ottaa kynnestä viljelyn, ja kirjoittaa reseptin sisäisesti nautittavaan lääkkeeseen joka on nopea ja tehokas.




Muista rasvata jalat joka päivä, öisin jalkoihin voi vetää puuvillasukat jotka auttavat pitämään ihon pehmeyttä yllä. Lyhennä kynsiä säännöllisesti, ja laita lakka kynnenpintaa suojaamaan. Kahden kuukauden välein on hyvä huollattaa jalat jalkahoidossa käymällä, mutta jos suurempia ongelmia ei ole, voit hoidattaa ne aina tarpeen mukaan. Kosmetologit hoitavat kynsinauhat, lyhentävät kynnet, poistavat kovettumat ja muut ongelmat, kylvettävät jalat, hierovat ja lakkaavat kynnet. Hoito on siis todellista hemmottelua, mutta samalla erittäin tärkeää.



Lähteet

Halsas-Lehto, Anna-Liisa - Härkönen, Anni - Raivio, Taina 2008: Ihonhoito kauneudenhoitoalalle. WSOY. Helsinki 

Kuvat

 www.weheartit.com

www.google.com

maanantai 7. marraskuuta 2011

Selätä selluliitti

Naisten suurin ongelma vartalossa on kosmeettinen selluliitti eli niin sanottu appelsiini-iho. Kun rasvan määrä soluissa lisääntyy ja rasva varastoituu kudokseen, ihon liikkuminen vapaasti estyy. Sen hoitaminen on kosmeettinen haaste, sillä appelsiini-iho aiheuttaa lähinnä ulkonäöllistä haittaa. Se ei ole suorassa yhteydessä ylipainoon ja hyvinkin hoikilla ihmisillä voi olla esteettisesti häiritsevää appelsiini-ihoa. Kuten kuvasta näkyy, näinkin hoikalla näyttelijättärellä kuin Tara Reidillä on selluliittia takapuolessaan.




Syyt selluliitin muodostumiseen voivat ennen kaikkea olla hormonaalisia, raskaus, puberteetti ja vaihdevuodet lisäävät selluliittiin liittyviä kudosmuutoksia. Muita syitä voivat olla laskimoveren- ja imunestekierron häiriöt, vääränlainen ravinto, ruoansulatus ongelmat, alkoholin ja kofeiinin liiallinen käyttö, psyykkiset ja hermostolliset tekijät, fyysistä kuormitusta aiheuttavat syyt, jotkin sairaudet tai lääkeaineet tai perinnölliset taipumukset.


Miten päästä siitä eroon, siinäpä vasta kysymys. Selluliitin hävittäminen kokonaan on todella vaikeaa, ja pelkällä kotihoidolla siitä ei selviä. Tässä kuitenkin muutama vinkki millä aloittaa.

1. Osta kotiin luonnonharjasta tehty vartaloharja tai kintaspari. Tässä vaiheessa monella tulee mieleen mummola, ja mummon kylpyhuone. Monet vanhemmat ihmiset nimittäin pesevät itseään näillä vastaavilla harjoilla. Mutta suosittelen harjaa vain paikalliseen hoitoon, en selän pesuun päivittäin.. Kuivaharjaa selluliittikohtia aamulla ja illalla, reippain, pyörivin liikkein alhaalta ylöspäin 10-15 minuuttia. Keskitä harjaus erityisesti ongelmakohtiin, mutta vältä hieromasta couperosa ja -suonikohju alueita.

2. Yhdistä harjaus kylmään suihkuun,  se virkistää ja lisää verenkiertoa. Suihkuta ensin kuumaa vettä muutama minuutti, jonka jälkeen vaihda kylmään veteen suihkutellen parikymmentä sekunttia. Toista muutaman kerran, kuivaa ja levitä kosteusvoide.


3. Osta selluliitille tarkoitettu tehovoide jota levität pahimpiin kohtiin hoitoa tehostamaan kosteusvoiteen lisäksi. Tässä yksi erinomainen esimerkki. Clarinsin High Definition Body Lift jättää iholle raikkaan tunteen, ei tahmaa ja tuloksia näkyy jo kahden viikon jälkeen. Todettu siis toimivaksi ja on kuulemma erittäin tehokas raskausarville ja venymille. Hintaa 47,60 e 
4. Vältä selluliitin ystäviä, eli liiallista kofeiinin käyttöä, alkoholia, tupakkaa, valkoista sokeria, vähäistä veden juontia ja turhaa sohvalla löhöilyä.


Tuntematon nainen mainitsee kiloklubin keskustelupalstalla otsikolla selluliitti, "On minimoitava nuo edelliset asiat tai lopetettava ne kokonaan. Silloin voi sanoa että on tehnyt asian eteen edes jotakin." Käytännössähän kukaan ei siihen pysty, siksi sellu vain on niin yleistä. Tuo kommentti jotenkin kolahti minuun. Niin totta kuin se onkin, ja niin yksinkertaista.






Lähteet


Halsas-Lehto, Anna-Liisa - Härkönen, Anni - Raivio, Taina 2008: Ihonhoito kauneudenhoitoalalle. WSOY. Helsinki 


Lindgren, Helena - Aisla, Tiina 2009: Hyvän olon ja kauneuden kirja. Otava. Keuruu



sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Vartalon ihonhoito

Aivan kuten kasvoista, myös vartalosta on pidettävä hyvää huolta. Vaatteet peittävät vartaloa, eikä siihen tule silloin kiinnitettyä niin paljon huomiota. Vartalon alueella voi esiintyä häiritsevää karvoitusta, kosmeettista selluliittia , liikahikoilua, ihosairauksia tai arpijuovia eli ns. raskausarpia.
Iho voi olla kuiva, ruikkuva ja lihakset veltostuneita. Kosmeettisten keinojen avulla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa kyseisiä muutoksia. Harva meistä on koskaan täysin tyytyväinen vartaloonsa, mutta sen hyviä ja huonoja puolia on vain opittava rakastamaan. Kun kehosi voi hyvin, voit sinäkin.


 LPG-laite
Tavallisesti asiakas hakeutuu kosmetologin hoitoon muokatakseen vartaloaan. Tavoitteet liittyvät yleensä painon hallintaan, selluliittiin, ihon pintamuutoksiin tai muuhun ulkoisen olemuksen kohentamiseen. Vartalohoitoja ja hierontoja voidaan tehdä myös rentoutumis-virkistäytymis ja -nesteitä poistavina hoitoina. Kosmetologit käyttävät vartalonhoitoihin myöskin laitteita, ultraääni, LPG, G5, infrapunalaite, lämpöpatjat, lihasstimulaattorit ja monet muut laitteet auttavat prosessin aikana, varsinkin sarjahoitona tehtäessä.  Kuvassa LPG-laite, joka pistää kuona-aineet liikkeelle, se hoikentaa, muokkaa ja kiinteyttää vartaloa säädettävällä imupaineella. Omat kokemukseni laitteesta ovat todella positiiviset. Tämä laite toimii parhaiten sarjahoitona, ja liikuntaa lisäämällä sekä ruokavaliota muuttamalla saadaan aikaan huomattavia tuloksia!

Ennen kosmetologille menoa, on hyvä hoitaa kotihoito kuntoon. Oikeanlainen ruokavalio, tarvittavat vitamiinimäärät, monipuolinen liikunta, vähintään 7 h yöunet ja riittävä veden juonti antavat oikean suunnan täydelliselle vartalolle. Yksikään laite tai hoito ei tee ihmeitä, jos muut asiat ovat pielessä. Vartalon hoitaminen ja hyvinvointi on siis kokonaisvaltaista.


Käy suihkussa päivittäin, ja pese hiukset aina tarvittaessa, liika peseminen vain rasvoittaa hiuksia. Muista myös rasvata vartalon ihoa aina suihkun jälkeen, sillä se kuivaa samalla tavalla kuin kasvotkin. Puhdas ja raikas ihminen on helposti lähestyttävä. Hemmottele itseäsi ja vartaloasi kerran kuukaudessa hieronnalla, voit myös kokeilla itämaisia päähierontoja tai aromaterapiaa.


Tässä muutama tuote millä itse hoidan vartalon ihoani. Biothermin parfymoitu body milk suihkun jälkeen, Doven kuoriva shower scrub suihkugeelinä kerran viikossa, Sephoran suklaa-toffee suihkugeeli päivittäin ja Tropicalin raaka kookosöljy kuivemman ihon hoitoon aina tarvittaessa.

Lähteet

Halsas-Lehto, Anna-Liisa - Härkönen, Anni - Raivio, Taina 2008: Ihonhoito kauneudenhoitoalalle. WSOY. Helsinki 

Kuvat

www.weheartit.com

www.google.com